Marussia overwoog fusie met rivaal Caterham

Onlangs is bekendgeraakt dat Marussia een fusie met Caterham heeft overwogen. Dat zou meteen de reden zijn waarom het team de nieuwe Concorde overeenkomst nog niet had ondertekend.
De Concorde overeenkomst regelt de verdeling van de commerciële opbrengsten onder de deelnemende F1 teams. Marussia had deze nog niet ondertekend en Bernie Ecclestone klapte in een interview met de Times uit de biecht waarom dat zo was.

De twee achterhoedeteams hebben gesprekken met elkaar gehad om te zien hoe ze de krachten konden bundelen. Samen met HRT lagen de drie teams met elkaar in gevecht voor ongeveer £10 miljoen prijzengeld dat de tiende plaats in het eindklassement oplevert. HRT is er dit seizoen niet meer bij en dus leek een mogelijke optie voor garantie op dat geld een fusie met Caterham. Maar de deal ging niet door.

Graeme Lowdon van Marussia bevestigt het bericht; “Ik kan bevestigen dat er gesprekken hebben plaatsgevonden, maar ik was er zelf niet bij betrokken en zoals ik het begrijp was de uitkomst onaanvaardbaar voor onze aandeelhouders.” Caterham wilde geen commentaar geven op het gerucht en bevestigde alleen maar dat Caterham van plan is om nog lang deel te nemen aan het kampioenschap.

Het zou wel eens kunnen dat Marussia door het afspringen van de deal, zichzelf een groot plezier heeft gedaan. Al is het misschien wat voorbarig om conclusies te maken, als we op Australië mogen voortgaan, is het team dit seizoen zeker niet kansloos om Caterham achter zich te houden.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print