Marussia verdwijnt uit de Formule 1

De curator heeft geen overnemer gevonden voor de F1-renstal Marussia en het team verdwijnt uit de Formule 1.

Toen de FIA eergisteren de voorlopige deelnemerslijst voor het F1-seizoen 2015 bekendmaakte stond Marussia nog op de deelnemerslijst als Manor. De curator heeft nu echter laten weten dat er geen overnemer is gevonden voor het team, waardoor de renstal uit de Formule 1 verdwijnt. De personeelsleden van het team worden daardoor ontslagen en het team ontbonden.

“Het is enorm betreurenswaardig dat een team met zo’n aanhang in Groot-Brittannië en in de motorsportwereld de deuren moet sluiten,” aldus Geoff Rowley in een statement dat hij verspreidde.

Rowley liet eveneens verstaan dat de tijd erg beperkt was om een goede langdurige oplossing te vinden voor de renstal. Marussia zal uiteraard niet deelnemen aan de laatste twee races van het seizoen. De bezittingen van de renstal worden nu verkocht om alsnog schuldeisers al dan niet gedeeltelijk te kunnen vergoeden.

In 2010 vervoegden drie nieuwe teams de startgrid van de Formule 1. Met Marussia verdwijnt, na HRT, nu het tweede team. Ondertussen blijft het afwachten of Caterham, het derde team, volgend jaar alsnog aan de start zal verschijnen.
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:26:”marussia_headline_neus.jpg”;}
De curator heeft geen overnemer gevonden voor de F1-renstal Marussia en het team verdwijnt uit de Formule 1.