Massa: “Alonso heeft een goede keuze gemaakt”

Felipe Massa, sinds afgelopen seizoen rijder bij Williams, denkt dat Alonso de juiste keuze heeft gemaakt om, net zoals Massa, Ferrari te verlaten.
image
Felipe Massa denkt dat het goed zal zijn voor Alonso dat hij na vijf jaar Ferrari heeft verlaten. “Ik denk dat hij toe is aan verandering,” aldus Massa, voormalig teamgenoot van Alonso bij Ferrari.

Massa moest eind 2013 plaats maken voor Kimi Räikkönen bij de Scuderia. In 2014 reed de Braziliaan voor Williams, een overstap waar Massa geen spijt van heeft. Massa denkt dat Alonso ook geen spijt zal hebben van zijn overstap naar McLaren.

“Toen McLaren aankondigde dat Alonso hun nieuwe rijder werd, was het absoluut geen verassing meer. Het was al lang duidelijk dat Alonso Ferrari ging verlaten.” Daarbij wijst Massa op de frustraties die Alonso had en die dan ook te zien waren bij de Spanjaard. “Ferrari kon Alonso niet geven wat hij wou, de beste wagen op de grid. Ook al had Fernando dat verwacht van een team als Ferrari.”

Aan de andere kant van het verhaal denkt Massa dat Alonso ook niet zo veel kon doen voor Ferrari. “Fernando heeft wellicht Ferrari ook niet kunnen helpen om opnieuw te groeien. Daarom is het dus misschien wel tijd voor hem om iets nieuws te proberen.”

Volgens Massa is het dus voordelig voor Alonso. Als Ferrari er beter van wordt, laat Massa in het midden. “We zullen zien. Het is lastig in te schatten. Fernando is misschien wel de beste rijder in de Formule 1. Ik zou het niet kunnen zeggen of Ferrari zonder hem wel een sprong vooruit kan maken. Natuurlijk wens ik wel het beste voor hen.”

Massa heeft in totaal acht jaar voor de Scuderia gereden, waaronder vier jaar met Alonso.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}