Massa: "Ik voel me rot!"

Het zag er allemaal zo goed uit bij aanvang van de race. Felipe Massa maakte een superstart en stak niet alleen Kovalainen voorbij maar remde meteen ook Lewis Hamilton uit. De sneltrein van Massa was vertrokken en zelf Hamilton kon ronden lang met moeite enigszins aanklampen.

Hamilton kon de Braziliaan ook niet aanvallen en toen de Brit ook nog eens door een lekke band werd teruggeslagen zag het er allemaal zo goed uit voor Massa. Tot twee ronden voor het einde van de race het noodlot toesloeg bij de Braziliaan. Een witte rookpluim rees op achter de wagen van Massa en het was over en uit voor de Braziliaan.

Weg overwinning, weg wk-leiding en weg die mooie droom van de Braziliaan. De vreugde maakte bij de Braziliaan weer plaats voor diepe teleurstelling. Hopelijk voor hem wordt hij goed bijgestaan, want anders dreigt een emotionele roetsjbaan Massa opnieuw parten te spelen.

"Natuurlijk is het geen leuk gevoel wanneer je twee ronden voor het einde de motor de geest voelt geven. ik voel me dan ook zeer rot." aldus Massa. "We hebben vandaag fantastisch werk geleverd en wanneer dat allemaal twee ronden voor het einde verloren gaat, dan is dat natuurlijk deprimerend. Ik voel me zeer slecht, maar blijkbaar behoort dit nu eenmaal tot onze sport. We moeten vooruit kijken en al aan de volgende race denken. We hebben nu een korte pauze waarin we ons op de komende zeven races kunnen voorbereiden."