Massa ontwaakt uit kunstmatige coma: geen verdere complicaties

Felipe Massa is deze ochtend uit een kunstmatige coma ontwaakt. De Braziliaan stelt het relatief goed en zal vandaag nog bijkomende onderzoeken ondergaan.
De kunstmatige coma is een standaardprocedure na dergelijke operatie die Massa onderging. Volgens sommige bronnen was de toestand van Massa bij momenten levensbedreigend, maar momenteel stelt de Braziliaan het relatief goed en is zijn toestand stabiel. Wel zal Massa vandaag nog een CT-scan ondergaan waarbij de hersenen onderzocht zullen worden. Pas dan zal er een duidelijker en completer beeld zijn over de medische toestand van Massa.

“Nadat hij gisteren een operatie heeft ondergaan blijft zijn toestand momenteel stabiel. Er waren afgelopen nacht geen bijkomende complicaties.” luidde het in een persmededeling van Ferrari. “Vandaag zal hij een CT-scan ondergaan, waarop er meer specifieke informatie geweten zal zijn.”

De dokters zijn er ondertussen van overtuigd dat Massa zal herstellen. Het blijft echter de vraag of Massa dit seizoen nog zal terugkeren op de grid en wie hem de komende races zal vervangen.

Ondertussen vliegt de Familie van Massa over naar Boedapest om Massa in het ziekenhuis te bezoeken. Enkel zijn broer was immers aanwezig op de Hungaroring. Ook Rubens Barrichello bezocht reeds Massa in het ziekenhuis. De Braziliaan zijn wagen lag aan de oorzaak van de crash, aangezien een losgekomen veer van zijn wagen Massa’s helm raakte.

“We zijn Brazilianen en als we wakker worden willen we iemand zien die we kennen. Ik wou er zijn voor het geval er geen familie aanwezig was,” aldus Barrichello.

Ook Bernie Ecclestone liet zich reeds uit over het incident: “Ik dacht we doorheen dergelijke problemen waren. Ik heb met Sid Watkins gesproken en hij bekijkt de zaak nu.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}
Felipe Massa is deze ochtend uit een kunstmatige coma ontwaakt. De Braziliaan stelt het relatief goed en zal vandaag nog bijkomende onderzoeken ondergaan.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print