Massa test eerder dan andere F1-piloten

Felipe Massa zal opnieuw in een Ferrari kunnen testen en dat nog voor alle andere F1-rijders kunnen testen.
Heel het F1-rijdersveld zit ongeduldig te wachten op de allereerste officiële F1-test ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Felipe Massa kan echter deze week al testen dankzij een handigheidje van Ferrari.

Massa raakte ernstig gewond na zijn crash op de Hungaroring maar raakte ondertussen opnieuw fit voor het nieuwe seizoen. De Braziliaan heeft de voorbije maanden al eens getest met een F2007 in Fiorano en Mugello maar zal nu ook kunnen testen in de F2008.

Ferrari is momenteel aanwezig op het Circuit de Catalunya en laat daar ondermeer Valentino Rossi testen. Ook Felipe Massa zal vrijdag achter het stuur kruipen van een Ferrari F2008. De F2008 zal echter uitgerust zijn met GP2-banden zodat aan alle voorwaarden voldaan is om de test legaal te maken.

“Aangezien het circuit en de wagen beschikbaar waren leek het me nuttig om op deze manier meer vertrouwen met een F1-bolide op te doen,” aldus Felipe Massa. “Na mijn tests in Fiorano en Mugello is dit een mooie opportuniteit om opnieuw op zo’n uitdagend circuit te rijden.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023