Massa verknoeit laatste kwalificatieronde door rood licht

Felipe Massa heeft toegegeven dat hij zijn laatste kwalificatierondje heeft verknoeid.
Tegen de slotseconden van Q3, het laatste deel van de kwalificatie, ontrafelde zich een spectaculair schouwspel. Ondermeer Hamilton, Alonso en Massa moesten zich haasten om voor het vallen van de zwart-wit geblokte vlag over de finish te geraken. Anders konden ze een ultieme poging om de pole te veroveren wel vergeten.

Hamilton slaagde er zonder problemen in, Alonso stak zijn teamgenoot voorbij en slaagde ook zonder problemen. Enkele seconden later rijdt Massa voorbij start-finish en gaan de lichten boven het circuit op rood. De Braziliaan is net op tijd over de finish gereden maar dat weet hij zelf niet.

“Ik reed uit de laatste bocht, zag een rood licht en instinctief dacht ik dat ik het niet gehaald had,” zei Massa in een reactie. “Eigenlijk had ik het wel gehaald maar ik pushte niet meteen zo hard als ik kon, waardoor ik in de pits kwam en besefte dat ik mijn tijd niet had verbeterd.”

Massa beseft dat hij anders misschien wel iets meer naar voor op de grid had kunnen staan en dat had uiteraard belangrijk kunnen zijn voor de titelstrijd.

“Het is echt spijtig. Ik had immers een betere tijd kunnen neerzetten en daardoor ook meer naar voor op de grid kunnen staan.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print