Mattia Binotto ziet geen reden voor verandering bij Ferrari

Ferrari
Ferrari

Ondanks het feit dat het niet op rolletjes loopt bij Ferrari ziet teambaas Mattia Binotto geen reden voor veranderingen aan te brengen in zijn team.

Na de GP van Hongarije was er veel te doen over de tactische keuzes bij Ferrari. Terwijl Charles Leclerc halfweg de race alles nog onder controle had werd zijn race verpest door voor de harde band te gaan en uiteindelijk werd een zesde plaats zijn deel. 

De Monegask begreep er ook helemaal niets van maar teambaas Binotto staat nog steeds achter zijn beslissing.

“Ik ben zonder twijfel ook gefrustreerd maar ik laat het misschien minder zien,” vertelde hij bij ‘Channel 4.’ “Omdat ik weet wat het potentieel is van de auto, wat het al geweest is tot nu toe, zelfs als het vandaag de eerste keer was tijdens de eerste seizoenshelft dat de auto misschien niet zo goed was.”

Hij vindt niet dat er veranderingen moeten komen op organisatorisch vlak, volgens Binotto moeten ze goed analyseren wat er fout gelopen is en daar hun lessen uit trekken.

“Het is geen kwestie van pech, en er is ook niets aan te veranderen,” zei Binotto. “Het is altijd een kwestie van continu leren en bouwen, ervaring opbouwen, vaardigheden opbouwen.”

“Vandaag is er zeker iets waar je naar moet kijken en begrijpen waarom. Maar als ik opnieuw kijk naar de balans van de eerste helft van het seizoen, is er geen reden waarom we zouden moeten veranderen.”

Leclerc is wel al meer het slachtoffer geworden van de blunders van zijn team dit seizoen maar even goed crashte hij in Frankrijk terwijl hij aan de leiding reed.

“Als leider is hij de sleutel om te blijven bouwen, bouwen voor het team en bouwen voor zichzelf, stap voor stap, en ik denk dat hij elke race moet zien als een kans om te winnen,” aldus Binotto.

“We winnen en verliezen samen. Vandaag is het niet geweldig geweest, maar ik denk dat er nog veel mogelijk is.”

“We moeten ons eerst focussen om de oorzaken van vandaag te begrijpen, ze aan te pakken en nog sterker terug te komen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print