Mattiacci: “Alles komt goed met Räikkönen”

Nu dat Fernando Alonso zo goed als zeker Ferrari zal verlaten, is Kimi Räikkönen de vaste waarde voor het volgende seizoen bij de Scuderia. Teambaas Marco Mattiacci heeft nogmaals een goed woordje gedaan over zijn Finse rijder.
image
Marco Mattiacci heeft er alle vertrouwen in dat Kimi Räikkönen opnieuw zal staan waar hij hoort te staan: “Het gaat alsmaar beter voor Kimi, ook al heeft deze beterschap zich nog niet vertaalt in het behalen van mooie punten.”

Dat Kimi Räikkönen een slecht seizoen meemaakt is een understatement. Hij heeft dit jaar alle moeite met zijn Ferrari F14 T en dat is ook te merken aan de stand in het klassement. De Fin staat amper elfde in het kampioenschap. Teamgenoot Fernando Alonso zal ook niet tevreden zijn over zijn kampioenschap. De Spanjaard staat zesde in het klassement. Maar Fernando Alonso heeft, na zestien races, wel drie maal het aantal punten van Kimi Räikkönen.

Marco Mattiacci, de nieuwe teambaas bij de Scuderia, verdedigt in elk geval ‘The Iceman’: “Als team zien we dat Kimi steeds verbetert. Dat Kimi niet hoger staat in het klassement, is te wijten aan verschillende andere factoren.”

Het ziet ernaar uit dat Kimi Räikkönen volgend seizoen goede vriend Sebastian Vettel als teamgenoot krijgt bij Ferrari. De voorspelling doet zich de ronde dat de komst van Vettel er wel eens zou voor kunnen zorgen dat zowel Kimi Räikkönen als Ferrari er beter bij worden.

Als Fernando Alonso vertrekt, zoals haast iedereen verwacht, dan is één ding zeker: Kimi Räikkönen is de vaste waarde voor 2015 (en misschien nog een jaar langer).
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}