Mattiacci begint met reorganisatie van Ferrari

Nadat Marco Mattiacci in april van dit jaar het stuur overnam van Stefano Domenicali bij de Scuderia Ferrari, start hij nu met zijn stempel te drukken op de Italiaanse renstal.
image
Er waren al geruchten dat er bij Ferrari koppen zouden rollen tijdens de zomerpauze. Nu is het zover. Er werd eerder reeds gespeculeerd dat technisch directeur Pat Fry een stap opzij zou moeten zetten, maar tot nader bericht blijft Fry op post. Bij Ferrari wordt immers deze speculatie als een gerucht bestempeld.

Wel werd motorchef Luca Marmorini aan de kant gezet. Marmorini was sinds 2009 het hoofd van de motorafdeling bij de Scuderia. Hij is verantwoordelijk voor de V6-motor die Ferrari dit jaar heeft ontwikkeld. Deze motor schiet te kort ten opzichte van de Mercedes-motor. De krachtbron is te zwaar en levert te weinig vermogen. Dat heeft er voor gezorgd dat Marmorini nu op straat staat bij Ferrari.

Luca Marmorini wordt opgevolgd door twee mannen. Lorenzo Sassi wordt nu verantwoordelijk voor de Ferrari-krachtbron. Mattia Binotto neemt de managementtaken op zich.

Marco Mattiacci meldt aan Autosport dat Ferrari zich niet alleen moet focussen op de motor, het chassis en de aerodynamica. “Het team en de auto moeten in zijn geheel beter worden”, zegt Mattiacci. Mattiacci heeft daar plannen voor klaar en heeft vertrouwen in zijn plannen.

De motorafdeling is dus flink door elkaar geschud. Afwachten of Mattiacci beslist om nog andere takken van het Ferrari-team te reorganiseren.

Geschreven door Frederic Schoutetens
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print