“Max en Lewis in dezelfde F1-bolide, daar wacht de hele wereld op”

Jos Verstappen zou er naar eigen zeggen helemaal niets op tegen hebben als zoonlief Max over hetzelfde materiaal zou beschikken dan Lewis Hamilton. Want een duel tussen de twee rijders is waar de wereld op wacht, aldus ‘Jos the Boss’.


Max Verstappen wordt al een tijdje beschouwd als de grootste uitdager van Lewis Hamilton en velen denken dat hij de gedoodverfde opvolger van de zevenvoudige wereldkampioen wordt als die zou beslissen om er mee te stoppen.

Voor vader Jos hoeft het allemaal zo lang echter niet te duren, hij gelooft dat Max Lewis Hamilton zou aankunnen als ze over hetzelfde materiaal zouden beschikken.

“Het is hetzelfde als wat ik over Max zeg: hij is ontzettend sterk,” aldus Jos Verstappen tegenover het Nederlandse ‘Formule 1 Magazine.’

“Ook als je kijkt hoe hij het doet tegen zijn teamgenoot. Bij Mercedes is het voor Hamilton pas echt goed gekomen, bij McLaren heeft hij enkele jaren gehad waarin het niet draaide. Je wordt geen wereldkampioen als je geen kampioensteam en kampioensauto hebt.”

“Laat ik het zo zeggen: Ik zou het niet erg vinden als Max naast Hamilton zou gaan rijden. Dan is het wel duidelijk, hè. Het allermooiste zou zijn als ze in dezelfde auto zouden rijden. Dan kun je echt vergelijken wie de beste is. Ik zou het alleen maar toejuichen, denk dat het dan een heel mooi seizoen zou worden. Volgens mij zit de hele wereld daarop te wachten.”

Verstappen Senior heeft er dus vertrouwen in. Het feit dat Max er niet in slaagt om Lewis Hamilton het vuur aan de schenen te leggen op een regelmatige basis moet dan ook vooral gezocht worden bij het materiaal hij ter beschikking heeft, want zelf is hij er klaar voor.

“Dat was hij drie jaar geleden al. Weet je, Max rijdt altijd op 110 procent. Daardoor weten we eigenlijk niet hoe goed of slecht de auto is; misschien was onze auto wel slechter dan die van Ferrari… Kan zomaar, dat weet niemand.”

“Het enige dat je kunt doen is Max vergelijken met zijn teamgenoot. En Albon was echt niet zo verkeerd in de karting en de lagere klassen, daar heeft hij het goed gedaan. Dit jaar had hij ten opzichte van Max best wel een groot probleem.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023