Max Mosley betrokken in prostitutieschandaal

FIA president Max Mosley staat centraal in een seksschandaal dat gisteren aan het licht kwam, na een artikel in de Britse roddelkrant News of the World. Die kreeg opnames in handen van het 5 uur durende bezoek van Mosley aan enkele prostituees. Later verschenen de opnames ook op de website van de krant en op Youtube.

Opmerkelijk is vooral dat de SM-sessie van Mosley met de prostituees in een nazistisch kleedje zat. Zo dragen de prostituees Nazi uniformen en spreekt Mosley geregeld in het Duits. Mosley’s vader richtte in de Tweede Wereldoorlog de Britse fascistische vakbond op en kende Adolf Hitler persoonlijk. Max Mosley heeft in de pers regelmatig aangehaald dat hij het niet eens is met de ideologieën die zijn vader nastreefde. De video-opnames van News of the World laten andere dingen uitschijnen.

De FIA heeft ondertussen laten weten dat het zich distantieert van het artikel. Hoe het nu verder moet met Mosley in de rol van FIA president is niet gekend. Verschillende Joodse organisaties hebben al geëist dat hij ontslag neemt.

F1-paus Bernie Ecclestone geeft aan dat deze zaak puur privé is en niets met de sport te maken heeft. De Nazi bijklank doet hij af als een grapje van Mosley.

Meer nieuws over de toekomst van Mosley volgt zo goed als zeker binnenkort.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print