Max Mosley kon McLaren harder straffen

U zal zich vast nog wel herinneren dat McLaren in 2007 betrapt werd op spionage en dat de MP4-24 een kopie van de Ferrari F2007 zou zijn. Max Mosley sprak zich zopas uit over de bestraffing die McLaren destijds opliep.
Voormalig FIA-president Max Mosley is van mening dat hij geen dictatoriale of autocratische aanpak zou hebben gehad tijdens het uitvoeren van zijn taken binnen de FIA. Mosley verwijst daarmee vooral naar het spionageschandaal dat in 2007 door McLaren op poten werd gezet. Nigel Stepney bezorgde belangrijke documenten aan McLaren en hij werd dus later als de mol aangewezen.

Volgens Mosley had de bestraffing voor McLaren veel harder kunnen aankomen maar hield vooral hij rekening met het aantal werknemers bij McLaren. Een verbod tot de sport zou alvast honderden werknemers in de kou hebben gezet.

“In 2007 konden we er veilig aan gedaan hebben door McLaren een ban tot de sport op te leggen en ik wist op dat ogenblik zeer goed wat de gevolgen dan zouden zijn. Persoonlijk wilde ik ze die ban wel opleggen maar dan zouden ze bij McLaren de komende achtien maanden geen inkomen hebben gehad en zouden ongeveer 1000 werknemers in moeilijkheden zijn geraakt. De mensen konden niet om met mijn keuze maar een jaar later moest ik opnieuw een groot probleem aanpakken. Uiteraard voelde ik me toen minder geroepen aangezien ook mijn persoonlijk leven er al in betrokken geraakte”, zo vertelde Max Mosley.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}