Max Verstappen begrijpt waarom Lando Norris Red Bull heeft afgewezen

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen laat weten dat hij begrijpt waarom Lando Norris ervoor gekozen heeft om het niet tegen hem op te nemen bij Red Bull en zijn contract bij McLaren te verlengen.

Eind vorige maand maakte McLaren bekend dat ze de samenwerking met Lando Norris verlengen voor meerdere jaren. Dat maakt dat we de Brit al meteen kunnen vergeten als eventuele vervanger van Sergio Perez, indien die laatste geen nieuw contract meer krijgt bij Red Bull.

Norris liet al weten dat hij niet bang is om het op te nemen tegen Verstappen in hetzelfde team, maar hij denkt dat bij McLaren blijven de beste optie is om Red Bull te verslaan.

“Is Max een van de beste rijders ooit in de Formule 1? Absoluut. Ik denk dat hij dat genoeg bewezen heeft,” aldus Norris bij ‘Sky Sports.’ “Hij zit in een team waar hij zich op zijn gemak voelt, er is veel om hem heen gebouwd, dus voor iedereen, zelfs de Max van een paar jaar geleden, is het extreem moeilijk om het op te nemen tegen de Max van nu.”

“Dus ik denk niet dat het een kwestie is van: ben je bang of niet? Ik denk niet dat ik ooit bang zou zijn om het tegen iemand op te nemen.”

“Maar zelfs als je in een team komt, ben je dan in staat om iemand meteen uit te dagen? En voel je je op je gemak om dat te doen?”

“En ik denk dat het een ‘nee’ is voor elke rijder. Het kost tijd om je aan te passen en het kost tijd om op je plek te zitten.”

“En als je het tegen de beste rijder ter wereld wilt opnemen, is dat niet het beste om te doen. Het is geen slimme zet.”

“Maar ik zou graag tegen Max racen. Ik heb genoten van sommige gevechten die we hebben gehad en ik kijk nog meer uit naar de gevechten die we dit jaar gaan hebben.”

Bij de presentatie van de nieuwe Red Bull RB20 werd Max Verstappen de uitspraak van Lando Norris voorgelegd of zijn jongere zelf het inderdaad moeilijk zou hebben om het nu tegen hem te nemen. 

“Als ik terugkijk naar mezelf vier jaar geleden, vergeleken met nu, ben je wat rustiger en ervarener”, zei Verstappen. “En dat kan in sommige scenario’s een verschil maken, waarschijnlijk helpt het winnen van een kampioenschap ook, maar het zou best spannend zijn om mijn vier jaar jongere zelf tegen mijn huidige zelf te laten racen. Ik ben niet bang voor een uitdaging, het is gaaf om tegen de besten ter wereld te racen.”

Vorig jaar kende McLaren een moeilijke start maar ze wisten in Woking hun bolide zodanig door te ontwikkelen dat ze naar het einde van het seizoen de grootste uitdagers werden van Red Bull. Verstappen begrijpt dan ook dat Norris ervoor kiest om langer bij McLaren te blijven in plaats van een stap in het onbekende te zetten. 

“Maar van zijn Lando’s kant weet ik niet wat er daar in het team gebeurt,” vervolgde hij. “En als je je echt gelukkig voelt en vertrouwen hebt in de mensen met wie je bent, en McLaren een positief traject is ingegaan, denk je ook bij jezelf: ‘Misschien hoef ik niet weg en kan ik hier een succes van maken.'”