Max Verstappen behaalt rijbewijs op zijn achttiende verjaardag

Achttien werd hij vandaag, de jongste F1-piloot ooit, en hij zorgde vandaag zelf voor een mooi cadeau: een rijbewijs.

Vandaag legde Verstappen succesvol zijn praktijkexamen af en dat ondanks dat hij amper vijf uur met een rijinstructeur had gereden, waarvan zijn eerste keer pas maandagavond.

“Ik ben blij om achttien te zijn en ook om mijn rijbewijs gehaald te hebben”, vertelde Mac Verstappen tegenover zijn officiële website. “Dat ik eindelijk alleen de weg op mag, geeft me meer zelfstandigheid, daar ben ik heel blij mee. Het is wel een opluchting om geslaagd te zijn. Ik was een beetje zenuwachtig om fouten te maken, maar het examen ging prima.”

Max Verstappen liet eerder al verstaan dat hij liever als passagier in een wagen zit dan zelf achter het stuur, al vindt hij het wel leuk dat hij nu veel zelfstandiger is op het vlak van verplaatsingen.

“Zo denk ik daar nog steeds over. Maar als ik voortaan zelf ergens heen wil gaan, kan ik mijn eigen Renault Clio RS pakken. Die vrijheid geeft me een goed gevoel.”

Verstappen belooft zich aan de verkeersregels te houden, wat ook noodzakelijk is want om deel te nemen aan de Formule 1 is vanaf het seizoen 2016 een normaal rijbewijs noodzakelijk.

“Ik ga me netjes aan de regels houden”, aldus Verstappen.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print