Max Verstappen benoemd tot Officier in de orde van Oranje-Nassau

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

In de aanloop naar zijn thuisrace in Zandvoort is Max Verstappen benoemd tot Officier in de orde van Oranje-Nassau. De Koninklijke onderscheiding werd uitgereikt door Nederlands minister voor Sport Conny Helder.

Max Verstappen kroonde zich vorig vorig jaar als eerste Nederlander ooit tot Formule 1-kampioen, waarmee Verstappen zich in de geschiedenisboeken reed. Met de benoeming van Officieer in de orde van Oranje-Nassau krijgt Verstappen op 24-jarige leeftijd een erg prestigieuze onderscheiding.

“Er komt veel meer bij kijken dan alleen talent om kampioen te worden. Vele jaren hard en lang werken, niet opgeven en doorgaan. Je bent hierin een grote inspiratie voor velen,” aldus Nederlands minister voor Sport Conny Helder. “En uiteindelijk rijd je als eerste Nederlander naar de wereldtitel Formule 1. Wat een fantastische prestatie. Je hebt Nederland hiermee ook wereldwijd op de kaart gezet.”

Verstappen kreeg de onderscheiding in aanwezigheid van zijn familie en naasten en was erg dankbaar voor de benoeming.

“Het is een hele eer om deze benoeming te mogen ontvangen. Ik ben erg dankbaar aan mijn familie en naasten voor hun steun vanaf mijn eerste racejaren en wil ook graag Red Bull en mijn persoonlijke sponsoren bedanken,” vertelde Verstappen in een reactie.

“Zonder al die support had ik niet kunnen komen tot waar ik nu sta. Daarnaast wil ik ook graag mijn fans wereldwijd maar met name de Orange Army bedanken. Hun aanmoedigingen zijn keer op keer overweldigend en het is mooi om zoveel Nederlanders mee te zien leven. Ik kijk dan ook enorm uit naar mijn thuisrace komend weekend in de Dutch Grand Prix.”

Bijkomend kreeg Max Verstappen naar aanleiding van zijn benoeming van de Knac Nationale Autosport Federatie ook het Nederlands racelicentienummer 1.