Max Verstappen berust in tweede plaats: “Ik deed alles wat ik kon”

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Max Verstappen startte de race als derde en finishte als tweede, een resultaat waarmee Verstappen best tevreden is, ook al loopt Lewis Hamilton opnieuw uit in de wk-tussenstand.

“Ik ben redelijk tevreden met de tweede plek en het is een goede schadebeperking. Ik deed alles wat ik kon,” zo valt te lezen op de officiële website van Verstappen.

“Ik kwam bij de start niet geweldig weg, maar de herstart was goed en het was een mooi gevecht met Lewis. Ik slaagde erin om op de kerbs te blijven, dus gelukkig hoefde ik de positie niet terug te geven.”

Wat verder in de race ging Verstappen vervolgens het gevecht aan met Bottas maar in plaats van de Fin in te halen was het Lewis Hamilton die Verstappen inhaalde.

“Ik probeerde vervolgens druk uit te voeren op Valtteri, maar uiteindelijk kwamen we net wat snelheid tekort. Lewis haalde mij weer in bij bocht één en ik kon net niet dicht genoeg bij Lewis in de buurt blijven om ook DRS te krijgen. Nadat Lewis voorbij ging aan Valtteri heb ik rondenlang met DRS achter Valtteri gereden.”

Uiteindelijk slaagde Verstappen erin om na zijn pitstop Bottas te passeren, al zat meer dan een tweede plaats er niet in.

“Na de pitstop was het lastig om de banden op te warmen en nadat we waren gesetteld op de tweede plaats kwamen we wat snelheid tekort op de Mercedessen, maar evengoed is de tweede plaats een goed resultaat.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022