Max Verstappen berust in tweede plaats: “Ik heb alles gegeven”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de GP van Brazilië kregen we een echte titanenstrijd tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen. Verstappen zette alles op alles maar moest zich uiteindelijk gewonnen geven en berusten in de tweede plaats.

“We hebben vandaag alles geprobeerd wat we konden om Hamilton achter ons te houden. Het was een goed gevecht, maar we misten gewoon wat snelheid,” vertelde Verstappen na afloop en zo valt te lezen op zijn officiële website.

“Op dit circuit kon Mercedes toch redelijk makkelijk volgen. Lewis had gewoon net wat teveel topsnelheid en als hij bij de laatste bocht binnen acht tienden van mij zat, moest ik al verdedigen in bocht één. Ik heb in ieder geval plezier gehad, we hebben alles gegeven en uiteindelijk is het gewoon een prima resultaat.”

Door zijn tweede plaats ziet Verstappen Hamilton wel naderen in de tussenstand om het kampioenschap. Verstappen blijft er echter van overtuigd dat hij met nog drie races te gaan die strijd tot een goed einde kan brengen.

“Wij waren heel sterk in Mexico, bijvoorbeeld. Wij weten dat Mercedes er met een verse motor wat meer uit kan halen. Dat wordt langzamerhand ook wel minder en dan komt het weer dichter bij elkaar,” aldus Verstappen.

“We hebben bovendien nog steeds een goede voorsprong in het kampioenschap. Vandaag ging het om schadebeperking in een weekend waar het een beetje lastig was voor ons, maar ik ben er zeker van dat we in de komende races terug zullen komen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022