Max Verstappen blij met podiumplaats en snelste ronde: “Ik ging er voluit voor”

Max Verstappen blikt tevreden terug op zijn race op de Nürburgring. Verstappen moest genoegen nemen met de tweede plaats maar daar is hij best tevreden mee.


“Het was een goede race”, vertelde Verstappen na afloop volgens zijn officiële website. “Nadat Valtteri uitviel probeerde ik Lewis te volgen, maar Mercedes was net wat te snel. We hebben geprobeerd onze eigen race te rijden en de snelheid was goed.”

Verstappen finishte als tweede en slaagde er zelfs in de allerlaatste ronde nog in om de snelste ronde van de race te rijden.

“In de laaste ronde dacht ik: laten we het proberen, en dan zien we wat er gebeurt. We hebben nipt de snelste ronde weten te pakken en daarmee ook een extra punt, waar ik blij mee ben.”

Tot slot had Verstappen het nog even over de safety car-fase waarbij verschillende rijders hun beklag deden over de duurtijd ervan om de bandentemperatuur ernstig daalde.

“De baan is erg koud. Zelfs als je de pitstraat uitrijdt zijn de banden al erg koud, dus ik snapte niet waarom de safety car zo lang buiten bleef,” aldus Verstappen.

“De auto van Lando was immers al uit de weg gehaald. Ik snap dat ze het veld bij elkaar wilden brengen, maar dat is met deze auto’s vrij gevaarlijk als de banden zo koud zijn. Daar zullen we nog naar kijken, maar het belangrijkste is dat we tweede zijn gefinisht, de plek waar we vandaag hoorden.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

SelectSelect
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print