Max Verstappen blikt vooruit naar GP van Bahrein: “Het is het resultaat tijdens de race dat telt”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na een erg goede driedaagse F1-test in Bahrein zijn Red Bull en Max Verstappen komend weekend de grote favoriet voor de eerste race van het F1-seizoen 2023: de GP van Bahrein. Verstappen zelf kijkt er naar uit om opnieuw te gaan racen maar laat ook verstaan dat het resultaat zondag tijdens de race bepalend zal zijn, niet de F1-test die voorbij is.

Op logistiek vlak wacht de F1-teams voor de eerste race geen moeilijke opdracht want na de driedaagse F1-test in Bahrein volgt ook gewoon de eerste race in Bahrein. De meeste rijders en teamleden bleven dan ook gewoon in Bahrein.

“Na de testdagen in Bahrein ben ik er gebleven, dus het was een mooie aanloop naar het raceweekend,” vertelt Verstappen in zijn vooruitblik naar de eerste race van het nieuwe F1-seizoen.

“Na al het verrichte testwerk, gaan we vanuit een goede positie het weekend in. Je kunt van alles zeggen over het beoordelen van de data tijdens de test, maar een auto kan zich op elke baan heel anders gedragen, dus we zullen ons als team concentreren op verbetering.”

“We moeten altijd proberen het beter te doen en dat is wat het hele jaar door moeten nastreven. We hadden drie positieve testdagen, maar de race is waar het telt.”