Max Verstappen breekt kijkcijferrecord met overwinning tijdens GP van Nederland

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Niet alleen ruim 70 000 toeschouwers in de tribunes van Zandvoort zagen Max Verstappen afgelopen zondag zegevieren, de GP van Nederland brak bij onze noorderburen ook een kijkcijferrecord.

Maar liefst bijna 3 miljoen televisiekijkers waren er voor de GP van Nederland, met zelfs een piek van 3,692 miljoen kijkers. Daarmee was de GP van Nederland volgens de Stichting KijkOnderzoek. de best bekeken F1-race sinds 2002, wanneer de metingen begonnen.

Tot nu toe was de GP van Bahrein op 28 maart, de eerste race van het F1-seizoen 2021, met 1,93 miljoen kijkers de best bekeken F1-race in Nederland. Dat cijfer werd afgelopen zondag dus verpulverd.

Het Nederlandse Ziggo had ter gelegenheid van de ‘Dutch GP’ al zijn sportkanalen gratis opengesteld en dat leidde tot torenhoge kijkcijfers. Niet alleen de race zelf werd trouwens druk bekeken, ook naar de nabeschouwing keken zo’n 2 miljoen kijkers.

De Formule 1 en Max Verstappen waren al enorm populair maar na de overwinning van Max Verstappen op het circuit van Zandvoort lijkt de sport meer dan ooit uit de schaduw van het voetbal te treden.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022