Max Verstappen vreesde dat carrière tot stilstand zou komen in GP2

Max Verstappen heeft tegenover het Duitse Auto Bild te kennen gegeven waarom hij, ondanks zijn jonge leeftijd, maar al te graag meteen de overstap maakte naar de Formule 1.

Max Verstappen maakte meteen de overstap van het Formule 3-kampioenschap naar de Formule 1, zonder eerst minstens een jaar in de GP2 te vertoeven. Een wel doordachte keuze die hij nam nadat hij van Red Bull het aanbod kreeg om zijn debuut te maken bij zusterteam Toro Rosso.

De nog steeds maar 17-jarige Verstappen kreeg vorig jaar van Mercedes het aanbod om in 2015 haar officiële reserverijder te worden en een seizoen in de GP2 door te brengen. Uiteindelijk kwam echter ook Red Bull met een aanbod en dat hield in dat de Nederlander meteen mocht debuteren in de koningsklasse van de autosport.

Die keuze was vooral ingegeven doordat Verstappen vreesde dat zijn autosportcarrière in de GP2 tot stilstand zou komen.

“Ik dacht aan wat Raffaele Marciello overkomen is,” aldus Verstappen tegenover Auto Bild.

Marciello won in 2013 het FIA European F3-kampioenschap en was erg gegeerd maar tijdens zijn debuutseizoen in de GP2 eindigde de Italiaan slechts als achtste.

“Hij was de koning van de Formule 3 maar plots kwam zijn carrière tot stilstand in de GP2,” besluit Verstappen.

Marciello maakt nu deel uit van de Ferrari driver academy, is reserverijder bij Sauber en wisselde voor het nieuwe GP2-seizoen van team.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed