Max Verstappen: “De wagen is goed, zondag wordt een mooie inhaalrace”

Max Verstappen blikt tevreden terug op de oefensessies van vandaag. De Nederlander is tevreden over de competitiviteit van zijn wagen en verwacht op zondag een goede inhaalrace te kunnen rijden.


“Het was een goede dag,” zei Max Verstappen na de twee oefensessies op vrijdag en zo valt te lezen op zijn website.

Verstappen geeft toe dat de regen en natte baan voor tricky omstandigheden zorgden, vooral tijdens de eerste oefensessies. Verder was de Nederlander best tevreden over zijn vrijdag.

“Natuurlijk waren de omstandigheden wat verraderlijk, maar de dingen die we konden doen waren positief. Ondanks dat we nog topsnelheid tekort komen op het rechte stuk, lijken we nog best competitief. Zowel de korte als de lange runs leken vrij goed en dat is natuurlijk ook belangrijk voor zondag, aangezien we dan achteraan starten.”

Door zijn gridpenalty zal Max Verstappen de Italiaanse GP achteraan aanvatten, al verwacht hij wel een mooie inhaalrace te kunnen rijden.

“Ik denk het wel, vooral met de snelheid die we vandaag lieten zien. De auto deed het erg goed en ook op motorisch gebied verliep alles soepel. Dat is dus altijd positief. Ik kijk in ieder geval uit naar zondag,” blikt Verstappen nu alvast. vooruit naar de race.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022