Max Verstappen: “Dit is onhoudbaar, ik doe dit geen 10 jaar meer!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Drievoudig F1-kampioen Max Verstappen heeft zijn mening gegeven over de steeds maar langer en intenser wordende F1-kalender. Dit jaar staan er een recordaantal van 24 races op de F1-kalender en dat is volgens Verstappen onhoudbaar.

“Wel, ik heb het gevoel dat we al ver over de limiet zitten wat betreft het aantal races, ” vertelde Max Verstappen op woensdag in Bahrein toen hem werd gevraagd wat hij vindt van de erg lange F1-kalender met 24 races. “Dus voor mij persoonlijk, ik weet dat ik nog zeer jong ben maar ik weet ook dat ik dit geen 10 jaar meer ga doen.”

“Ik vind dat kwaliteit boven kwantiteit moet gaan, daarnaar moet gekeken worden. Dus tja, ik heb dit al eerder gezegd, ik vind dit niet leefbaar.”

“Ik hou enorm van het racen, ik doe het ook buiten de F1. Maar op een bepaald moment begin je naar de kwaliteit van het leven te kijken, hoe vaak je ver weg bent voor de sport waarvan je houdt.”

“Op een bepaald moment zal ik waarschijnlijk de voorkeur geven aan thuis zijn en het focussen op andere projecten. Dit is immers gekkenwerk, je weet hoeveel je ervoor doet. En ik hou ervan. Dat is niet het probleem. Maar ik weet dat het binnen enkele jaren helemaal anders zal zijn.”

“Daarnaar moeten we kijken. Want als je rijders moet gaan beginnen roteren, dat is te gek. Uiteindelijk is het echter aan de Formule 1, zij beslissen wat ze doen met hun sport.”

“Maar wanneer je ziet dat mensen in de sport hun carrière inkorten omdat het te veel wordt, dan vind ik dat jammer. Hopelijk kan hiernaar in de toekomst gekeken worden.”