Max Verstappen: “Dit was een ongelooflijk seizoen, het wordt lastig om dit te herhalen!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Met een overwinning tijdens de GP van Abu Dhabi, zijn negentiende overwinning dit seizoen, sloot Max Verstappen het F1-seizoen 2023 af.

“Het was een ongelooflijk seizoen, het geeft mij een super gevoel. Ik ben erg trots om hier de laatste race te winnen. Ik wil iedereen bij Red Bull bedanken voor wat we allemaal gepresteerd hebben dit jaar. Het wordt lastig om zoiets te kunnen herhalen, maar we hebben zeker genoten van dit jaar,” vertelde Max Verstappen na afloop en zo valt te lezen op zijn officiële website.

Tijdens de race werd Verstappen enkel even bij de start bedreigd door Charles Leclerc maar verder controleerde hij vooral de race en reed Max Verstappen onbedreigd naar zijn negentiende overwinning dit seizoen, uiteraard een record.

“Ik denk dat op zich alles wel goed ging. Er zat nog wel wat meer in, maar het hoefde natuurlijk niet. We hebben alles goed gemanaged. We wilden de duizendste ronde op kop rijden en ik bleef dan ook extra lang buiten om de leiding te behouden. Tijdens de laatste paar ronden begon ik wel een beetje om mij heen te kijken in de cockpit en te draaien, wetende dat dit de laatste keer in deze auto zou zijn. Dat doet wel wat met mij en ik werd dan ook een beetje emotioneel tijdens de uitloopronde. Ik ben 26 en je hoopt het elk seizoen iets beter te doen, maar dit kan bijna niet beter.”

Verstappen en Red Bull gaan met een bijzonder goed gevoel de winterperiode in al zal er uiteraard vooral ook hard gewerkt worden om de voorsprong op de concurrentie zo goed mogelijk te verdedigen en ook in 2024 kampioen te worden.

“Je wil het altijd beter doen,” aldus Verstappen. “Soms is beter doen niet alleen overwinningen behalen en het kampioenschappen winnen, maar we zullen het zien. We werken hard om komend jaar weer een competitieve auto te hebben. Natuurlijk willen de andere teams ons verslaan. We zijn klaar om het gevecht aan te gaan, maar in de tussentijd zullen we gaan genieten van dit jaar.”