Max Verstappen doet opmerkelijke onthulling: “Ik kon de laatste ronde die over de F1-titelstrijd besliste bijna niet uitrijden”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft onthuld dat hij bang was dat hij de finish niet zou halen tijdens de seizoensfinale in Abu Dhabi, de race waarin hij in de allerlaatste ronde Hamilton inhaalde en wereldkampioen werd.

Lewis Hamilton had de race in Abu Dhabi helemaal onder controle maar door een late safety car zag hij Max Verstappen op vers rubber terugkeren tot onder zijn achtervleugel. Verstappen haalde Hamilton met nog enkele bochten te gaan in en kroonde zich tot wereldkampioen.

In een interview met ‘The Guardian’ werd Max Verstappen gevraagd wat er op dat moment door zijn hoofd ging. “Ik dacht, ik moet hem passeren. Er is maar een optie, ik ga niet als tweede eindigen,” aldus Verstappen.

Maar eens de race weer gestart werd had Verstappen een probleem, hij kreeg een kramp in zijn been.  “Ik probeerde er echt bovenop te zitten bij de herstart,” herinnerde hij zich. “Het ging allemaal goed totdat ik over de streep kwam en kramp in mijn been begon te voelen.”

“Dat is een van de pijnlijkste dingen die je kan overkomen, want je gaat een hele tijd vol gas. Je voelt de spier samenklemmen en worden als een tennisbal.”

“Natuurlijk helpt de adrenaline,” ging hij verder. “Als het zou gebeuren terwijl je gewoon rondloopt, kun je je niet bewegen. Het is onmogelijk. Maar er was geen optie, ik moest wel.”

“Ik gaf gewoon volgas en ik voelde mijn been steeds meer pijn doen. Gelukkig kwam bocht vijf eraan en ik ging voor de move op Hamilton om de leiding te nemen.”

“Ik had ongeveer drie seconden minder gas”, zei hij. “Je hebt dan twee hele lange rechte stukken en bij de tweede, waar Lewis terugkwam, voelde ik mijn voet trillen. Ik kon hem niet onder controle houden omdat de spier een kramp kreeg.”

“Mijn voet in de laatste sector was ook zo,” voegde hij eraan toe, terwijl hij een trillende beweging met zijn hand maakte om het probleem te illustreren. “Als je de gegevens nog eens bekijkt zie je niet echt een vloeiende bediening van het gaspedaal. Ik was aan het schreeuwen op de radio.”

“De hele ronde ging mijn voet zo,” gaf Verstappen toe. “Het was helemaal gedaan. Nog één ronde en ik had de race zo niet kunnen uitrijden.”

Natuurlijk was die pijn snel vergeten eens het begon door te dringen dat hij wereldkampioen was geworden.

“Het is waar ik mijn hele leven voor gewerkt heb. Het was altijd mijn droom. Als je eenmaal over de streep bent, besef je dat je hem eindelijk hebt. Ik sprong uit de auto en alle monteurs en mijn vader renden naar me toe.”

Er is al enorm veel te doen geweest over de GP van Abu Dhabi van vorig jaar en kwatongen beweren dat Max Verstappen zijn wereldtitel te danken heeft aan de controversiële beslissing van de wedstrijdleiding aan het einde van de race. Daar is de wereldkampioen het echter niet mee eens.

“Helemaal niet. Ik heb een heel goed seizoen gehad en ik denk dat ik het echt verdiend heb,” zei hij. “Ik heb ook echt pech gehad.”

“Mensen herinneren zich altijd de laatste race, maar als je naar het hele seizoen kijkt, had het kampioenschap al veel eerder beslist moeten zijn.”

Het was alleszins een enorm spannend seizoen en Verstappen geeft toe dat hij dat niet elk jaar aankan.

“Je kunt dat drama niet elk jaar hebben, zeker niet. Het is niet goed voor mij, het is niet gezond voor iedereen in het team, beide teams!”

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer