Max Verstappen dolblij: “Geweldig om hier de pole te pakken”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Voor een publiek van tienduizenden uitzinnige Nederlanders de polepositie pakken op het circuit van Zandvoort, daarin is Max Verstappen geslaagd en daar is hij uiteraard zeer blij mee.

Verstappen was de grote favoriet om tijdens de kwalificatie de polepositie voor zijn thuisrace te veroveren maar daar ook effectief in slagen, dat is nog iets helemaal anders. Na zijn eerste snelle run leek hij comfortabel op weg naar die felbegeerde polepositie maar uiteindelijk scheelde het slechts 38 duizendsten!

“Het is een geweldig gevoel om hier pole positie te pakken”, zo valt te lezen op de officiële website van Max Verstappen. “Je ziet hier zó veel oranje en dat geeft een geweldige atmosfeer. Ik heb echt plezier gehad.”

“De auto reed fantastisch en we hebben een goede stap voorwaarts gemaakt ten opzichte van gisteren. Zodra de benzine uit de auto wordt gehaald, is deze baan ook echt ongelofelijk cool om op te rijden, vooral de tweede sector was een genot. Ook is de banking bij bocht drie en de laatste bocht spectaculair.”

Even leek het tijdens Verstappen zijn snelle ronde mis te gaan maar gelukkige had Verstappen dus nog een handvol duizendsten voorsprong op titelrivaal Lewis Hamilton.

“De ronde zelf was goed, alleen bij het uitkomen van bocht drie schakelde ik op, maar het was zo hobbelig dat de auto van de vierde naar de zesde versnelling ging, dus ik verloor anderhalve tiende naar bocht zeven,” aldus Verstappen. “Blijkbaar had ik ook mijn DRS niet open op het laatste rechte stuk, maar ik heb geen idee hoe dat kan want ik drukte wel op het knopje.”

“Het zat erg dicht bij elkaar, al had ik nog wel wat sneller kunnen gaan als ik niet tegen die dingen aan was gelopen. Maar, uiteindelijk was het allemaal goed genoeg.”

Denk jij te weten wie de GP van Nederland wint?
Klik hier en neem deel aan het GP van Nederland-spel

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print