Max Verstappen dolblij: “Geweldig om hier te winnen!”

Max Verstappen behaalde in Maleisië zijn tweede overwinning uit zijn F1-carrière en dat uitgerekend daags na zijn twintigste verjaardag.

De Nederlander was dolblij en zijn overwinning vandaag was dan ook een mooie uitlaatklep na alle opgekropte frustraties na de vele pech die Verstappen dit seizoen al gekend heeft. Verstappen slaagde erin een sterke race te rijden en bleef deze keer gespaard van pech, waardoor hij voor de tweede keer in zijn F1-carrière als winnaar over de finish kon rijden.

“Met het probleem bij Raikkonen voor de start was er al een concurrent minder,” blikt Verstappen terug op het begin van zijn race. “De start was redelijk oké. Na de eerste ronde lag ik tweede en merkte ik dat de auto een goede balans had. Ook zag ik dat Lewis wat moeite had met de tractie. Lewis heeft meer te verliezen in het kampioenschap, dus ik gebruikte alles van mijn accu en ik ging ervoor in bocht één. Vanuit daar kon ik mijn eigen race rijden.”

“De auto was fantastisch en ik had de snelheid. Als ik harder moest gaan, kon ik makkelijk versnellen. Ik ben natuurlijk super blij en we hebben ook echt op snelheid gewonnen. Het was een erg zware race, maar geweldig om te winnen!”

Voor Max Verstappen was de overwinning na al de tegenslag dit seizoen een serieuze opsteker.

“Vooral na het seizoen tot dusverre, kwam deze overwinning op een erg goed moment, dus ik was erg blij toen ik de finish bereikte,” aldus Verstappen. “Samen met mijn vader ben ik zo ver gekomen en natuurlijk kreeg ik de geweldige hulp van Red Bull en nu zit ik hier aan de champagne. Zeker na zo’n tot nu toe moeilijk seizoen is dit wel extra bijzonder.”

Verstappen heeft echter niet veel tijd om te vieren. Vandaag al wordt er afgereisd naar Japan, waar binnen minder dan een week de volgende race al plaatsvindt.

“We gaan vanavond al door naar Japan, dus waarschijnlijk moeten we het vlieguig afbreken,” grapt Verstappen.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed