Max Verstappen: “Domme kritiek van Hamilton en Vettel”

Max Verstappen vindt de kritiek die hij van Hamilton en Vettel kreeg na de GP van Mexico “een beetje dom”. Hij bekijkt het echter ook van de andere kant: “het betekent wel dat ik altijd in hun hoofd zit.”


Na zijn zege in Mexico kwam Lewis Hamilton tijdens de persconferentie nog even terug op de voor hem incidentrijke start van de race waarbij hij in de eerste bocht in aanraking kwam met Max Verstappen. De vijfvoudige wereldkampioen liet weten dat hij Verstappen altijd wat extra ruimte geeft omdat de kans reëel is dat je met hem in aanvaring komt.

Hamilton gaf Verstappen ook nog een veeg uit de pan door te stellen dat iedereen zijn eigen stijl heeft en dat je slimme rijders hebt, agressieve en wat dommere. Hij ging verder door te stellen dat de Nederlander er misschien niets aan kon doen maar dat het er op lijkt dat hij de chaos aantrekt op de een of andere manier.

Wanneer gevraagd werd naar de reactie van Vettel antwoordt die met een veelzeggende: “copy paste.”

Verstappen zelf denkt er het zijne van en reageerde als volgt toen hem in Austin gevraagd werd wat hij van de kritiek van zijn twee collega’s vond.

“Ik zie mezelf niet als een torpedo. Ik denk dat het een beetje dom is om zo’n opmerking te maken. Ik zie mezelf als een harde maar eerlijke racer. Dus ik denk niet dat zulke uitspraken juist zijn, omdat ik niet meedogenloos rijd.”

“Het is altijd makkelijk om iemand te bekritiseren, dat heb ik niet nodig. Ik geef mijn antwoorden liever op het circuit. Maar uiteindelijk zie ik de verklaringen van mijn tegenstanders als volgt: Als ze over je praten, dan weet je dat je in hun hoofd zit en dat is een goede zaak.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022