Max Verstappen door collega’s verkozen tot beste F1-piloot van 2023, Lewis Hamilton brengt als enige zijn stem niet uit

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Voor het derde jaar op rij is Max Verstappen door zijn F1-collega’s verkozen tot beste F1-piloot van het seizoen. Lewis Hamilton bracht als enige rijder zijn stem niet uit.

Het was ondertussen voor de zesde keer dat aan de F1-piloten werd gevraagd hoe ze hun collega’s het voorbij seizoen beoordeelden. Daarbij werd een gelijkaardige puntentelling gehanteerd als tijdens de uitslag van een F1-race. Uiteindelijk werden alle punten mooi opgeteld en een top tien samengesteld.

Daarbij kwam Max Verstappen, niet echt verrassend, als winnaar uit de bus. Gezien Verstappen met een recordaantal punten zijn derde F1-titel op rij veroverde, en maar liefst 19 van de 22 races wist te winnen, was het bij voorbaat een uitgemaakte zaak dat Verstappen zou winnen.

Opvallend is Lewis Hamilton voor het derde jaar op rij zijn stem niet uitbracht, toevallig sinds hij de omstreden seizoensfinale in Abu Dhabi 2021 verloor. Hamilton werd zelf enigszins verrassend als tweede beste rijder van het seizoen verkozen. Daarmee gaf hij onder andere Fernando Alonso het nakijken die de top drie vervolledigde.

Top-10 beste F1-piloten
1. Max Verstappen
2. Lewis Hamilton
3. Fernando Alonso
4. Lando Norris
5. Charles Leclerc
6. Carlos Sainz
7. Alex Albon
8. Oscar Piastri
9. Pierre Gasly
10. Sergio Perez