Max Verstappen: “Een titelgevecht met Sergio Perez zal onze relatie niet veranderen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen laat weten dat een mogelijk titelgevecht met Sergio Perez de goede relatie die ze onderling hebben niet zal verstoren.

Door zijn overwinning in Monaco telt Sergio Perez nog maar vijftien punten minder dan zijn teamgenoot, en leider in de tussenstand van het wereldkampioenschap, Max Verstappen en zes punten minder dan achtervolger Charles Leclerc. De Mexicaan mengt zich dus in de debatten en dat is ook Red Bull-teambaas Christian Horner niet ontgaan.

Horner liet al verstaan dat de rol van Perez binnen het team veranderd is en dat hij op gelijke voet met Max Verstappen meestrijdt voor de titel. De wereldkampioen is echter niet ongerust over het feit dat een titelgevecht met Perez hun goede relatie zal verstoren.

“Ik denk het niet, dat onze relatie zal veranderen,” aldus Verstappen. Waarop Perez gevat antwoordde: “We zullen nog steeds verliefd zijn, toch?”

“We hebben een erg goede werkrelatie,” voegde de Nederlander er nog aan toe.

“We proberen altijd het beste uit de auto te halen, ons best te doen voor het team en we kunnen het aanvaarden dat iemand anders het goed doet of beter doet. Dat is volgens mij belangrijk want op die manier heb je respect voor elkaar.”

“Moge de beste winnen op het einde, nietwaar?”

“We doen natuurlijk altijd ons best op de baan maar we hebben ook respect voor elkaar en we proberen elk weekend het maximum aan punten te scoren voor het team.”

Net zoals in Spanje had Verstappen gehoopt van te kunnen profiteren van de tegenslag van Ferrari maar gezien de chaotische aard van de race was hij uiteindelijk toch tevreden met zijn derde plaats.

“Ik heb natuurlijk  mijn best gedaan na gisteren,” aldus Verstappen op zondag. “We hebben het goed gedaan op strategisch vlak om de Ferrari’s te passeren.”

“Ik denk dat we als team tevreden mogen zijn na deze zondag.”

“Het was hectisch met de regen en zo maar ik denk dat we alles goed uitgevoerd hebben en ik heb mijn voorsprong een beetje uitgebouwd, daar had ik gisterenavond niet meer op gerekend dus dat is wel positief.“

“Het was moeilijk, zeker als het nat is en je nog nooit echt in die omstandigheden en met die banden gereden hebt. Het was enorm glad.”

“Het is een geweldig resultaat voor Checo en ik ben heel blij voor hem,“ besloot Verstappen.’ 

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer