Max Verstappen finisht derde met beschadigde wagen: “Vreemd dat de stewards geen straf uitdeelden”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na afloop van de sprintrace in Azerbeidzjan ging Max Verstappen bij George Russell verhaal halen voor de aanrijding tijdens de eerste ronde. Verstappen was nog steeds furieus. Volgens de tweevoudig wereldkampioen was het ook vreemd dat de stewards geen straf uitdeelden aan Russell.

“Nee, het is niet opgehelderd,” antwoordde Verstappen tijdens de interviews in het parc fermé. “Maar ik begrijp gewoon niet waarom je zoveel risico moet nemen tijdens de eerste ronde. Hij onderstuurde in mijn sidepod en creëerde daarmee een gat. We hebben allemaal koude banden en daardoor is het makkelijk om te blokkeren. Maar zijn uitleg is niet logisch.”

Verstappen blikte vervolgens terug op zijn start van de race, die niet geweldig was.

“We hadden natuurlijk niet zo’n heel goede start. Ik ging buitenom omdat dat kon. Maar als je aan de binnenkant zit moet je natuurlijk iets voorzichtiger zijn als iemand buitenom gaat, vooral op een stratencircuit,” aldus Verstappen. “Ik denk dat ik hem wel genoeg ruimte gaf, anders hangt-ie natuurlijk aan de binnenkant in de muur. Dat was niet het geval. Maar uiteindelijk duwt hij mij in bocht twee in de zijkant. Daardoor verlies ik dat momentum en daardoor heeft hij uiteindelijk die positie. Dat vind ik niet fair.”

Max Verstappen was ook niet te spreken over het feit dat Russell niet bestraft werd?

“Heel apart dat de stewards daar niet eens naar kijken als ik ook schade aan de auto heb. Ik had toen geen lekkere balans meer in de auto. In Formule 1 draait alles om downforce. Dat moet allemaal perfect zijn. Een klein beetje schade kan al best wel wat uitmaken. We moeten nog in de data kijken om te zien hoeveel het uitmaakte, maar het voelde niet heel goed aan onder het rijden. Je probeert dan een beetje mee te liften met de slipstream. Maar op een gegeven moment, als je al zoveel ronden achter iemand zit, worden de banden te warm en dan houdt het op.”

“Nee, ik niet. Maar het is gewoon zonde. Hij probeert het natuurlijk, maar het is totaal onnodig om dat soort risico’s te nemen. Maar we hebben nog steeds P3. We hebben goede punten gepakt. Het is wat het is. We focussen ons op morgen.”

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print