Max Verstappen geen fan van sprintraces: “Het is geen echte race”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Dit weekend vindt er in Brazilië opnieuw een zogenaamde ‘sprintrace’ plaats. Max Verstappen is echter geen fan van de sprintraces.

Vorig jaar werd er geëxperimenteerd met het concept van de sprintrace en na een positieve evaluatie worden ook dit jaar drie sprintraces georganiseerd. Na sprintraces in Imola en Spielberg krijgen we dus komend weekend de derde en laatste sprintrace van het seizoen.

Het aantal sprintraces zal volgend jaar nog verder uitgebreid worden maar voor Max Verstappen, die geen fan is van de sprintrace, had dat niet gehoeven.

“Iedere keer wanneer ik zo’n sprintrace rij dan draait het rond geen schade veroorzaken en er voor zorgen dat je in de top drie blijft,” aldus Verstappen.

“Voor mij is dat geen echte race, je weet immers dat er tijdens de hoofdrace veel meer punten behaald kunnen worden en daarin riskeer je wat meer.”

“Je doet opnieuw een start, wat opwindend is, maar alleen rijders die niet op hun normale positie aan de sprintrace beginnen boeken echt vooruitgang. Je laat immers een band monteren waarmee je de sprintrace kan uitrijden.”

“Het is wat minder opwindend maar we proberen uiteraard nog steeds om hem te winnen.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print