Max Verstappen gefrustreerd: “Hopelijk keren we niet meer terug naar dit circuit”

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Vorig jaar was Max Verstappen nog laaiend enthousiast over het circuit van Portimao. De Nederlander vond het circuit in de Algarve aangenaam en leuk om op te rijden maar van dat enthousiasme viel dit jaar niets meer te bespeuren.

Het circuit kreeg in de aanloop naar de race van dit jaar immers een nieuwe asfaltlaag en die was volgens Verstappen veel te glad. Verstappen voelde zich het voorbije weekend nooit helemaal comfortabel op de baan en dat had veel te maken met schuivers allerlei, waaronder eentje die hem tijdens de kwalificatie de polepositie kostte.

Verstappen wist tijdens de race uiteindelijk de schade te beperken maar is vooral blij dat er binnen enkele dagen een veel ‘leuker’ circuit op de kalender staat. Of dat ook voor de fans zo is zal nog maar de vraag zijn want het Circuit de Barcelona-Catalunya staat niet bepaald bekend voor spectaculaire races met veel inhaalpogingen.

“Eerst en vooral hoop ik dat we niet naar dit circuit terugkeren,” vertelde Verstappen tegenover ‘Sky Sports’. “Barcelona is een goed circuit, het is een mooi circuit voor een F1-bolide. We zullen er beter de progressie zien die de teams sinds het begin van het seizoen gemaakt hebben.”

Volgens Red Bull-teamsbaas Christian Horner was Verstappen vooral gefrustreerd door het gebrek aan grip op het circuit van Portimao.

“Ik denk niet dat Max van dit weekend genoten heeft. Ik denk dat hij gefrustreerd is door het gebrek aan grip en de omstandigheden. Maar die zijn overduidelijk voor iedereen hetzelfde.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2021Black Friday 2021