Max Verstappen heeft slechts één doel: “Auto zo goed mogelijk afstellen voor de race”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Door zijn dubbele gridpenalty verschuift bij Max Verstappen duidelijk de focus volledig naar de race. Het kwalificatieresultaat is immers van geen tel meer.

Verstappen moest tijdens de tweede oefensessie tevreden zijn met ‘slechts’ de zesde tijd terwijl het Mercedes-duo Bottas-Hamilton op de plaatsen één en twee terug te vinden was. Bij Verstappen is er echter geen reden tot paniek want de focus ligt bij de Nederlander volledig op de race.

“We hebben ervoor gekozen om hier de motor te wisselen na alles afgewogen te hebben”, vertelt Verstappen volgens zijn officiële website na afloop van de tweede oefensessie. “Ook met het weer dat ze voor zaterdag voorspellen, leek het ons het beste om het hier te doen.”

Desondanks wacht Verstappen op het circuit van Sochi een moeilijke inhaalrace, al heeft het circuit van Sochi met haar erg lang recht stuk wel een mogelijkheid om in te halen.

“Het zal dit weekend lastig worden om door het veld naar voren te komen, maar we moesten deze straf toch ergens nemen. Als we het hier niet hadden gedaan, hadden we het ergens anders moeten doen. We hebben besloten het hier te doen en zullen het beste ervan proberen te maken in de race.”

“We proberen de auto zo goed mogelijk af te stellen voor de race, nadat we besloten de motor te wisselen en hopen dat dit werkt. Maar laten we eerst morgen afwachten en kijken hoe het weer zal zijn.”

Op een slimme manier energie besparen? Klik hier!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner MDAMDA