Max Verstappen heeft spijt van ‘mongool-uitspraak’

Verstappen laat weten dat hij spijt heeft dat hij een steward in Austin een mongool noemde. Dat neemt echter niet weg dat hij nog steeds kwaad is over de beslissing van de stewards.

De raceleiding vond dat Max Verstappen in de fout was gegaan bij zijn inhaalactie op Kimi Raikkonen en gaf de Nederlander een tijdstraf van vijf seconden. Die zag op die manier het podium aan zich voorbij gaan en hij moest genoegen nemen met de vierde plaats.

Hoewel volgens de letter van het reglement de straf correct is, was er toch veel over te doen na de race. Gedurende de race werd er wat losser omgesprongen met de track limits maar de stewards lieten de rijders racen, een voorbeeld daarvan is de actie van Vettel die in de eerste bocht de leiding overnam van Hamilton.

Red Bull was razend na de beslissing om Verstappen een tijdstraf te geven. Ook vader Jos ventileerde zijn ongenoegen door een tweet met een foto van het logo van de FIA de wereld in te sturen met de niet mis te verstane boodschap: “Ferrari International Assistance.”

Na de race gaf Max een interview voor de Nederlandse TV waarin hij de bewuste steward een mongool noemde. Er wordt aangenomen dat hij doelt op FIA-steward Gary Connelly, die hem vorig jaar ook al eens een podium ontnam in Mexico.

De jonge Nederlander zegt spijt te hebben van zijn taalgebruik maar dat hij geen reden ziet om zich te verontschuldigen bij de steward.

“Ik denk dat het normaal is dat ik kwaad was,” aldus Verstappen. “Natuurlijk had ik het anders kunnen verwoorden maar uiteindelijk vind ik nog altijd dat zijn beslissing niet juist was.”

“Na een race lopen de emoties nog hoog op, zeker omdat ik vond dat me een podium was ontnomen wat ik verdiend had. De straf was niet correct want iedereen ging buiten de baan in bochten 19, 8 en 9. Soms werd er ook in bocht zes afgesneden als je achter iemand reed, veel rijders hebben dat gedaan.”

“De fans vonden het geweldig en daarna komen ze je vertellen dat je voordeel gehaald hebt terwijl je iemand inhaalde. Moest dat echt het geval zijn geweest dan zou ik het elke ronde gedaan hebben. Dat deed ik echter niet en daarom vind ik ook dat ik er geen voordeel uit gehaald heb. Zoals ik eerder al zei hebben veel andere rijders hetzelfde gedaan en ik ben de enige die gestraft werd, daar kan ik niet mee akkoord gaan,” aldus Verstappen.

De Nederlander wou ook niet bevestigen dat hij het wel degelijk over Connelly had.

“Ik wil daar geen namen op plakken. Je moet het ook bekijken vanuit mijn standpunt maar dat verandert niets aan het feit dat de woorden slecht gekozen waren. Daar kan ik helaas niets meer aan veranderen maar ze gingen niet uit naar iemand specifiek. Ik wou ook niemand beledigen, als ik dat zou willen had ik wel iemand bij naam genoemd,” besluit Verstappen.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

SelectSelect
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print