“Max Verstappen heeft zijn kwalificatieronde van Saoedi-Arabië 2021 afgewerkt in Monaco”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Christian Horner vindt dat Max Verstappen een van de “allerbeste rondjes ooit” heeft afgeleverd door in dramatische omstandigheden de polepositie te veroveren voor de Grand Prix van Monaco.

Afgelopen weekend moest Red Bull aan de slag op een circuit dat helemaal niet op het lijf geschreven was van hun RB19-bolide maar toch slaagde Max Verstappen erin de pole en de overwinning weg te kapen. 

In de laatste sector van het circuit wist Max Verstappen toch nog de pole af te snoepen van Fernando Alonso in zijn Aston Martin. Het werd uiteindelijk de springplank voor een tweede overwinning van Verstappen in Monaco en dat vond ook teambaas Christian Horner indrukwekkend.

“Die ronde gaat denk ik de boeken in als één van de mooiste ronden aller tijden in Monaco. Het was verbluffend”, aldus Horner.

“In sector één evenaarde hij zijn beste ronde, in sector twee rond de Loews haarspeldbocht begon hij wat tijd te vinden.”

“Daarna had hij een zeer goede bocht 10 en 11 door de chicane, dus zijn middelste sector was al aan het opbouwen. Toen kwam hij letterlijk in Piscine en daar zette hij de boel op scherp.”

“In Rascasse raakte hij volgens mij elke hindernis, en zelfs bij het uitkomen van de laatste bocht op het rechte stuk kon je zien hoe wijd hij was. Het was ‘alles of niets’, dat was zeker.”

Horner ging verder door de de vergelijking te maken met de kwalificatie van Saoedi-Arabië 2021, toen Verstappen de muur raakte terwijl hij aan een superronde bezig was.

“De kwalificatie in Monaco was een van de beste ronden uit zijn carrière en het was vrij uitstekend,” voegde Horner eraan toe. “De ronde die hij een paar jaar geleden in Saoedi-Arabië bijna had afgemaakt, dit was de afronding van die ronde.” 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print