Max Verstappen: “Heel speciaal om je thuisrace te winnen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Net als vorig jaar slaagde Max Verstappen erin om op het circuit van Zandvoort de GP van Nederland te winnen. Het blijft echter speciaal om je thuisrace te winnen, zo geeft ook een dolblije Max Verstappen toe.

Even zag het er naar uit dat Verstappen vol aan de bak zou moeten gaan om kans te maken op de overwinning maar uiteindelijk slaagde Verstappen er ondanks een virtuele en een echte safety car in om redelijk makkelijk de GP van Nederland te winnen.

“Het is geweldig om deze race weer te winnen. Het is altijd speciaal om je thuisrace te winnen. Dat was vorig jaar ook zo, maar dit jaar moest ik er nog meer voor vechten,” vertelde Verstappen na afloop en zo valt te lezen op zijn officiële website.

“Het was dan ook zeker niet de makkelijkste wedstrijd. We moesten de hele race pushen, maar gelukkig maakten we tijdens de Virtual Safety Car en de Safety Car de juiste strategische beslissingen. Het is altijd een beetje een vraagteken, maar het pakte uiteindelijk goed uit en toen we terug wisselden naar de zachte banden, hadden we weer een geweldige snelheid.”

Na twee overwinningen op rij in Spa-Francorchamps en Zandvoort hoopt Verstappen om ook de derde race van de ’triple-header’ te winnen, de GP van Italië in Monza.

“Die proberen we natuurlijk te winnen, dat is het doel. Ik denk dat Monza een beter circuit zal zijn dan Zandvoort voor ons, qua afstelling en aerodynamica van de auto, dus ik ben heel benieuwd wat we daar kunnen doen,” blikt Verstappen vooruit, waarna hij ook nog de talrijk aanwezige fans bedankte voor hun steun.

“Het was een geweldig weekend. Bedankt voor de ongelofelijke support. Ik ben heel blij dat iedereen hier naartoe is gekomen om mij aan te moedigen en ik ben er trots op om een Nederlander te zijn.”

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen