Max Verstappen: “Helmut Marko heeft dat verkeerd begrepen, dat zou absurd zijn”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft gereageerd op het verhaal van Helmut Marko die had verteld dat de wereldkampioen een racesimulator in zijn privéjet zou laten installeren.

Tijdens de virtuele 24 uren van Le Mans liepen de frustraties bij Max Verstappen hoog op maar in een gesprek met ‘Sport1’ liet Red Bull Motorsport-baas Helmut Marko optekenen dat dit niet betekende dat de wereldkampioen zou stoppen met het simracen.

“Als ik afga op de laatste seizoenen leidt het hem zeker en vast niet af,” aldus Marko. “Het is goed voor hem omdat hij dat soort afleiding nodig heeft.”

Marko ging nog een stapje verder en stelde dat Verstappen zijn privéjet zou laten ombouwen om te kunnen simracen maar dat blijkt niet helemaal waar. Het is waar dat Verstappen een nieuwe simulator laat bouwen maar niet voor in zijn privéjet. 

“Ik denk dat hij dat verkeerd begrepen heeft,” aldus Verstappen. “Ik laat geen simulator installeren in mijn vliegtuig, dat zou absurd zijn.”

“Vorig jaar heb ik met hem gesproken en ik bouw een motorhome voor de Europese races en daar wil ik eentje in hebben. Dan kan ik actief blijven als ik klaar ben met mijn werk. Het is mijn hobby en het houdt me scherp. Dat heeft hij verkeerd begrepen en hij heeft vliegtuig gezegd.”