Max Verstappen: “Het gevoel zit goed, de snelheid komt nog”

Max Verstappen blikt tevreden terug op de eerste drie testdagen die plaatsvonden met de nieuwe Red Bull F1-bolide. Alex Albon en hijzelf kenden ondanks een probleem op de derde dag productieve testdagen.


“Om succesvol te zijn, moet je de auto helemaal begrijpen en dus veel ronden rijden. We zijn blij met wat we tot zover hebben kunnen doen,” aldus Verstappen volgens zijn officiële website.

“Alles loopt voorspoedig en dat is precies wat we wilden. De auto voelt stabiel aan en dat is wat je op dit moment ook wilt. De auto voelt goed aan. Ik had er ook al op de simulator in gereden en er waren eigenlijk geen verrassingen.”

Tijdens de testdagen draait alles inderdaad rondom het zo goed mogelijk leren kennen van de wagen en het uittesten van de betrouwbaarheid. Vervolgens wordt pas de nadruk gelegd op het zoeken van snelheid.

“We proberen ons op alle vlakken te verbeteren, het hele jaar door,” aldus Verstappen. “Het ging deze week nog niet om het vinden van de perfecte setup, want dan blijf je de auto constant aanpassen.”

“Het is ook belangrijk om de betrouwbaarheid op de proef te stellen. Op zaterdag in Melbourne tijdens Q3 zullen we wel zien waar we staan.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021