Max Verstappen: “Het was erg verraderlijk, ik ben erg blij met de pole”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Op een bijzonder nat circuit van Spa-Francorchamps en onder erg uitdagende en verraderlijke omstandigheden is Max Verstappen erin geslaagd om de polepositie voor de GP van België te veroveren.

Verstappen was de enige van al de rijders die erin slaagde om een tijd onder de twee minuten te rijden. Het verschil met George Russell was slechts een handvol duizendsten maar dus net voldoende voor de pole.

“Het was enorm verraderlijk”, zei een dolblije Max Verstappen na afloop en zo valt te lezen op zijn officiële website.

“Het was lastig om de auto op de baan te houden en de banden op het juiste moment op de goede temperatuur te krijgen. Met de onderbrekingen was het ook niet makkelijk om je weer aan te passen aan de baancondities, maar uiteindelijk zijn we eerste geworden.”

Het meer dan zeven kilometer lang circuit vormde in de regen een enorme uitdaging voor de rijders.

“Het is een geweldig circuit om op te rijden, maar erg uitdagend in de regen,” aldus Verstappen. “Het is dan vrij extreem als je weet dat je moet pushen en in de regen de limiet moet opzoeken. Ik heb hier ook met andere auto’s gereden, maar als je dan weer in een Formule 1-auto zit met weinig brandstof, is dat echt geweldig.”

De bandenkeuze was volgens Verstappen niet eenvoudig. Volgens Verstappen wou je gevoelsmatig voor de volwaardige regenbanden gaan maar de intermediates waren dan weer de juiste keuze.

“De baan zag er erg nat uit en dan wil je naar buiten op de full wets, maar die zijn een paar seconden te langzaam. Je wisselt dus naar de intermediates, maar die kunnen weer niet omgaan met grote hoeveelheden water. Dat maakt het lastig,” aldus Verstappen.

“Ik ben erg blij om een kwalificatie als deze te hebben na de zomerstop en weer op pole positie te staan.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print