Max Verstappen: “Ik ga geen extra risico’s nemen tijdens de sprintrace”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens een spannende kwalificatie onder wisselvallige omstandigheden moest Max Verstappen genoegen nemen met de tweede tijd. Verstappen blokkeerde in de achtste bocht een wiel, anders had hij de pole behaald.

“We wisten dat we één rondje zouden hebben”, vertelde Verstappen na afloop volgens zijn officiële website. “Ik blokkeerde bij het ingaan van bocht acht en dat heeft me vandaag de pole gekost.”

“Desondanks ziet het er voor morgen goed uit, gekeken naar de concurrentie. Dit soort omstandigheden kunnen wel eens voorkomen en het feit dat we vooraan zitten is het belangrijkste.”

Tijdens Q3 was het ook volgens Verstappen erg moeilijk om in te schatten hoeveel grip er juist op het circuit was en wat de limieten van de baan en de wagen waren.

“Het was lastig. Je moet de limiet zoeken, maar je wilt ook geen fouten maken waardoor je wegvalt. We hebben in Q1 en in Q2 onze kalmte bewaard, maar tijdens Q3 was het een loterij. Desondanks staan we nog steeds op de eerste startrij”, zei Verstappen die tijdens de race niet van plan is om extra risico te nemen, ook al zijn beide wereldtitels ondertussen binnen.

“Ik probeer altijd plezier te hebben, maar de aanpak moet altijd hetzelfde zijn. Laten we afwachten hoe competitief we morgen in de sprintrace zijn. Het zal ook afhangen van het weer, maar dat is ook wat Interlagos zo speciaal maakt.”