Max Verstappen: “Ik geloof niet dat Red Bull lui aan het worden is”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen weigert te geloven dat zijn team lui wordt omdat ze minder rendement halen uit hun auto.

Nadat Verstappen vorig jaar negentien van de tweeëntwintig races op zijn naam schreef begon hij ook sterk aan het huidige seizoen. Van de twaalf races in 2024 won hij er zeven, maar de concurrentie zit Red Bull duidelijk op de hielen.

Van de laatste vijf races won Red Bull er nog twee en het lijkt erop dat het concept van de RB20 op het tandvlees zit en dat er nog weinig ruimte is voor updates en verbeteringen.

In Silverstone kwam Red Bull nog op de proppen met een kleine update van de vloer en Verstappen werd weliswaar tweede maar toch duurde het langer dan verwacht vooraleer de RB20 onder stoom kwam.

 “Het weekend was gewoon een beetje hit and miss, we probeerden een paar dingen met de auto”, legde Verstappen voor de race uit aan de media. “Als we de schade aan de vloer niet hadden gehad, dan had ik zeker meegedaan in de strijd om de pole, dus dat is positief en we moeten blijven pushen. “

“We moeten steeds nieuwe onderdelen blijven brengen, ik weet dat ze zullen komen en hopelijk zijn ze beter dan de upgrades van andere teams. Ik weiger te geloven dat je dan lui wordt.” 

“Ik heb er alle vertrouwen in dat iedereen binnen de fabriek zich tot het uiterste inspant om de auto te verbeteren, maar er zijn duidelijk veel slimme mensen in andere teams die hetzelfde doen.”

Wat zeker niet helpt is het feit dat Red Bull op aanzienlijk minder ontwikkelingstijd kan rekenen omdat ze aan de leiding staan in het kampioenschap voor de constructeurs. Verstappen vindt dat Red Bull gewoon verder moet werken maar hij geeft toe dat wat meer tijd in de windtunnel of CFD-simulaties wel zou helpen.

“Natuurlijk zou het altijd helpen om meer tijd te hebben, maar zo zijn de regels, om te proberen het winnende team af te remmen,” zei hij. “Eerlijk gezegd, als je degene bent die achtervolgt, ben je blij dat het zo is en natuurlijk, als je degene bent die leidt en je wordt ingehaald tijdens het seizoen, is het niet wat je wilt.”

“Maar zo zijn de regels nu eenmaal geschreven, iedereen was het ermee eens en je moet er gewoon mee doorgaan.”