Max Verstappen: “Ik heb meer bereikt dan dat ik ooit had durven dromen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft op zijn vijfentwintigste naar eigen zeggen meer bereikt dat hij ooit had durven dromen en daardoor is hij niet echt gefocust op een derde wereldtitel.

Hij is de topfavoriet om zichzelf op te volgen als wereldkampioen en een derde wereldtitel zou hem op gelijke hoogte brengen met legendes als Niki Lauda en Ayrton Senna maar Max Verstappen laat weten dat hij zich niet blind staart op statistieken. 

“Ik denk dat ik al meer heb bereikt dan dat ik ooit had durven dromen. Ik probeer altijd gewoon hetzelfde uit mezelf te halen,” aldus Max Verstappen.

“Ik weet echt niet waar ik ben tussen de grootsten aller tijden als het aankomt op wereldtitels of overwinningen. Ik wil gewoon mijn werk doen.”

“Natuurlijk weet ik ook dat ik een contract heb tot 2028, ik blijf dus mijn best doen om meer te winnen met dit team, meer races en kampioenschappen.”

“Maar ik ben nooit een man geweest die spreekt in termen van statistieken.”

“Ik wil altijd naar een raceweekend komen en tegen mezelf kunnen zeggen dat ik er alles aan gedaan heb en alles gegeven heb, want dan ben ik tevreden.”

“Eens ik gestopt ben met racen en ik kijk terug op mijn jaren in de Formule 1 en ik vraag mezelf af: ‘Heb ik alles gegeven?’ Als ik daar ja kan op antwoorden ben ik tevreden.”

Het beste van zichzelf geven is het belangrijkste voor Verstappen want hij beseft dat je niet alles kan winnen, zeker niet in de Formule 1.

“Je verliest zeker meer dan je wint! Het wordt moeilijk om dat in te halen,” gaat Verstappen verder.

“Maar dat moet je gewoon aanvaarden. Je weet dat de Formule 1 zo is, normaal gesproken zijn er slechts een of twee teams waarmee je een race kan winnen. We weten dat de sport zo ik in elkaar zit. Die mentaliteit is er altijd geweest.”  

“Toen ik in de F1 kwam was ik in het middenveld of zelfs achteraan op de grid en daar moet je leren mee omgaan want het maakt deel uit van het leerproces om een stap voorwaarts te zetten naar een winnend team en dat geluk heb ik gehad.”

“En eens je je in die positie bevindt moet je laten zien wat je geleerd hebt in het middenveld, al je ervaring op de tafel gooien en races winnen.”

Vorig jaar kwam Red Bull dominant voor de dag en het is nu afwachten of de nieuwe bolide die eer hoog kan houden. Verstappen laat alvast weten dat hij er zijn slaap niet zal voor laten en dat ze moeten uitgaan van de eigen sterkte.

“Ik maak me geen zorgen, we moeten ons gewoon concentreren op onze eigen job. We moeten proberen om onze auto beter te maken.”

“We weten dat er altijd dingen zijn die beter kunnen, dat geldt ook voor mij. Dat is het enige waar we controle over hebben, dus daar moet onze focus heen gaan.”

“Momenteel is het moeilijk te zeggen uit welke hoek de grootste dreiging zal komen. Afgaande op de laatste race was Ferrari het dichtste bij maar er kan nog vanalles veranderen.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print