Max Verstappen: “Ik was het slachtoffer, ik kon niets doen”

Max Verstappen blikt teleurgesteld terug op zijn GP van België. De Nederlander mocht de race van op de tweede plaats aanvatten maar finishte als elfde net buiten de punten.

Het liep voor Verstappen al meteen mis bij de start, toen hij in contact kwam met Kimi Raikkonen. Volgens Verstappen was het echter vooral Sebastian Vettel die schuldig was aan de aanrijding.

“De race verliep erg ongelukkig, ik denk dat ik er vandaag weinig aan kon doen”, blikt Max Verstappen voor ‘verstappen.nl’ terug op zijn race. Mijn start was niet geweldig, maar toen ik aan de binnenkant van de eerste bocht zat, blokkeerden mijn wielen niet eens. Dus ik haalde de bocht makkelijk. Maar de Ferrari’s knepen me af. Eerst Kimi maar Sebastian stuurde gewoon op ons beiden in en dat beschadigde mijn voorvleugel. Ik had veel schade, ook aan de vloer. Dan verlies je direct heel veel grip en is je bandenslijtage hoger. Vanaf dat moment was mijn race eigenlijk al voorbij.”

Gezien het raceverloop is Max Verstappen dan ook bijzonder teleurgesteld, niet alleen voor zichzelf maar ook voor zijn fans.

“Ik denk dat ik het slachtoffer was in de eerste bocht en daarna was de auto moeilijk te besturen. Ik heb mijn best nog gedaan om terug te komen, maar helaas geen punten meer kunnen scoren. We hadden het hele weekend de snelheid, alleen geen geluk in de race. Helaas loopt dat soms zo. Erg jammer, ook voor de fans”, besluit Verstappen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}