Max Verstappen: “Ik was toen zo goed, ik had zelfs van op de laatste plaats op de grid de race kunnen winnen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Voor Max Verstappen begon het voorbije F1-seizoen erg moeilijk maar naarmate het seizoen vorderde begonnen Verstappen en Red Bull het seizoen steeds meer te domineren. De race op Spa-Francorchamps was ongetwijfeld de meest dominante van het volledige seizoen.

Amper drie races ver in het seizoen stond Max Verstappen maar liefst 46 punten achter op Charles Leclerc. Verstappen had zijn hoop op een tweede wereldtitel al zo goed als opgegeven maar vanaf dan keerde alles razendsnel.

“Op dat moment zag niets er goed uit. De auto was te zwaar, we hadden niet genoeg snelheid en de auto was niet betrouwbaar,” vertelt Verstappen in  ‘Verstappen Lion Unleashed 2’ op ‘Viaplay’. “Maar als team hebben we nooit opgegeven en bleven we pushen. We stopten nooit met werken. Het lukte erg snel om de zaken om te draaien.”

Verstappen en Red Bull behaalden verschillende dominante overwinningen. Vooral de race op Spa-Francorchamps zat alles van bij de eerste oefensessie meteen zeer goed en er volgde dan ook een erg dominant raceweekend.

“Ik denk dat het op Spa niet had uitgemaakt waar ik van start zou zijn gegaan. Ik denk dat ik zelfs vanaf de laatste plaats de race zou hebben gewonnen,” blikt Verstappen terug op zijn indrukwekkende overwinning tijdens de GP van België.