Max Verstappen: “Ik wil 50 of 60 races races winnen”

Max Verstappen kende tot dusver een wat wisselvallig seizoen. De Nederlander werd geconfronteerd met pech, maar behaalde ook een mooie overwinning tijdens de GP van Oostenrijk. Aan ambitie ontbreekt het Verstappen alvast niets, dat wordt nogmaals duidelijk wanneer hij tijdens de F1-zomerpauze een tussenbalans opmaakt.


Het F1-seizoen dit jaar is er eentje met vallen en opstaan voor Verstappen. De Nederlander raakte in het begin van het seizoen betrokken bij enkele incidenten en vlak voor de zomerpauze in de Formule 1 moest Verstappen tijdens de GP van Hongarije opgeven door alweer technische problemen.

Die zoveelste opgave leidde bij Verstappen tot een scheldtirade over de boordradio en ook nadien vielen er harde woorden aan het adres van motorpartner Renault. De frustraties zaten bijzonder hoog bij Verstappen.

Tijdens een zomerpauze worden er echter ook balansen opgemaakt en conclusies getrokken. Verstappen staat momenteel zesde in het kampioenschap, achter teamgenoot Daniel Ricciardo. Geen topseizoen tot dusver, al was er wel een topmoment in Oostenrijk. Uitgerekend op de Red Bull Ring wist Max Verstappen immers te zegevieren.

“De overwinning in Oostenrijk, in het bijzonder voor zoveel van mijn fans en dat ook nog eens in een Red Bull F1-bolide op de Red Bull Ring, dat was echt bijzonder,” blikt Verstappen terug.

Echt veel tijd om te vieren was er echter niet voor Verstappen. De Formule 1 zat net in een zeer drukke periode met drie races op drie weken tijd.

“We zaten in een triple-header, met drie races in drie weken, dus ik kon niet echt gaan feesten. Ik was zelfs thuis aan het ‘oppassen’ op de zoon van mijn manager.”

Het toont nogmaals hoe gemotiveerd Max Verstappen als rijder is. En dat het de Nederlander niet aan ambitie ontbreekt is ook wel duidelijk.

“Ik ben niet hier om maar vier races te winnen. Ik ben hier om er 50 of 60 te winnen, dus je hoeft niet elke overwinning uitgebreid te vieren,” besluit Verstappen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen