Max Verstappen: “Ik wil zelf deel uitmaken van het romantisch diner”

Max Verstappen is het beu om als vijfde wiel aan de wagen bij een romantisch diner van de Mercedes-rijders te zitten, hij laat ook weten dat hij blijft pushen om dat feestje te verstoren.


Het seizoen 2020 loopt op zijn laatste benen en het resultaat is niet anders dan de voorbije jaargangen, Mercedes domineert de Formule 1 op haast ongeziene wijze. De enige die dit jaar een zege kon ontfutselen van de ‘Silberpfeile’ is Max Verstappen en naast die zege was hij nog in acht andere races op het podium terug te vinden.

Dat vertaalt zich in een derde plaats in de tussenstand om het wereldkampioenschap en daar is Verstappen best wel blij mee maar het is frustrerend om steeds het vijfde wiel aan de wagen te zijn.

“Het is leuk om op het podium te staan, maar uiteindelijk voel je je als het vijfde wiel aan de wagen bij een romantische diner en dat is niet echt fijn,” aldus Verstappen. “Ik wil liever zelf een romantisch diner hebben in plaats van het vijfde wiel te zijn.”

“Ik bedoel, je wilt gewoon niet gefrustreerd rondlopen, proberen om resultaten te krijgen die niet haalbaar zijn. Dat is wat ik probeer te doen, gewoon mezelf blijven pushen, blijven proberen om de best mogelijke resultaten te krijgen die in de auto zitten en elk weekend zal hetzelfde zijn.”

Verstappen kan in Bahrein zijn derde plaats veiligstellen, Sergio Perez volgt op zeventig punten van de Nederlander. Als er nog een klein sprankeltje hoop op de titel was is dat samen met zijn achterband uiteengespat tijdens de GP van Emilia-Romagna in Imola.

“Ik weet dat ik dit jaar niet kan vechten voor het kampioenschap. Hoewel het soms leek alsof we wat dichterbij waren, waren er ook de uitvalbeurten die we hadden en dat zette ons heel snel uit beeld. Dus ik geniet nu van het behalen van een derde of een tweede plaats.”

“Ik bedoel, ik genoot veel van Imola. Ik denk dat ik eindelijk wat dichterbij was en dat ik binnen een tiende of twee tienden van hen kon komen qua rondetijden, dan ben je echt gemotiveerd om bij hen te blijven en daadwerkelijk een auto te passeren.”

“Normaal gesproken lopen ze gewoon van me weg met drie of vier tienden per ronde, dus ik ben een beetje in niemandsland en dat is niet wat je wilt.”

In afwachting van F1-overwinningen wacht Max Verstappen mogelijk privé wel een romantisch diner (Lees: Is dit de nieuwe vriendin van Max Verstappen?).

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print