“Max Verstappen is een killer op het gebied van snelheid”

Nico Hulkenberg is nog steeds op zoek naar een zitje in de F1 voor 2021 en zijn naam wordt regelmatig in verband gebracht met Red Bull waar Alex Albon een moeilijk seizoen beleeft.


Vorig weekend werd Nico Hulkenberg in allerijl opgetrommeld om Lance Stroll te vervangen bij Racing Point. Zaterdagmiddag zat hij voor de eerste keer in de RP20 en meer dan een twintigste plaats zat er tijdens de kwalificaties niet in voor de Duitser. Hulkenberg vocht zich op zondag echter knap terug naar een achtste stek in de einduitslag.

Veel mensen vinden dat Hulkenberg een plaats in de F1 verdient en het bewijs dat hij populair is werd nog maar eens duidelijk toen hij tijdens de GP van de Eifel als ‘Driver of The Day’ werd verkozen.

“Dit weekend heeft geholpen om mijn naam weer op de kaart te zetten,” aldus Hulkenberg tegenover ‘Motorsport-Magazin.’ “Ik wil graag doorgaan maar niet tegen gelijk welke prijs.”

Zijn naam zingt al een tijdje rond bij de teams van Haas en Alfa Romeo maar ook bij Red Bull. De Oostenrijkse formatie is er immers nog niet in geslaagd om een tweede rijder te vinden die Max Verstappen echt het vuur aan de schenen kan leggen.

“Red Bull is de aantrekkelijkste optie omdat ze een competitieve auto hebben,” gaat de Duitser verder. “Ik ben niet veel aanwezig geweest dit jaar maar ik moet toch wat indruk gemaakt hebben.”

“Op mijn beste dagen kan ik Max Verstappen benaderen. Max is een echte killer als het op snelheid aankomt, zo niet de snelste. Het is een enorme taak om hem als teamgenoot hebben. Ik zou me graag willen meten met hem, we zien wel wat ervan komt,” besluit Hulkenberg.


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

SelectSelect
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print