“Max Verstappen is een machine, hij maakt geen fouten”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Jacques Villeneuve heeft genoten van de eerste helft van het seizoen en is danig onder de indruk van Max Verstappen, dat staat te lezen in zijn column voor het Nederlandse ‘Formule1.nl’

Het is de wereldkampioen van 1997 opgevallen dat de nieuwe regels goed hun werk doen en dat het een spannende strijd oplevert op de baan. Vooral Red Bull en Ferrari zijn aan elkaar gewaagd maar het is toch Red Bull dat al een mooie voorsprong heeft uitgebouwd op de Scuderia, en daar heeft Max Verstappen volgens Villeneuve een groot aandeel in.

“Max is een machine, echt niet normaal,” aldus de Canadees. “Hij was niet eens moe gisteren, volgens mij hoeft hij niet eens op vakantie! Hij rijdt zo verschrikkelijk sterk dit jaar, het team maakt ook geen fouten. En als er een keer iets misgaat, zorgen hij en Red Bull altijd voor optimale omstandigheden en het alsnog rechttrekken.”

“Gisteren had hij de schade kunnen beperken, hij had niet hoeven winnen maar hij doet het wel. Zo gaan ze de race in, leggen zichzelf geen druk op maar spelen het vervolgens uitstekend.”

Villeneuve ziet ook dat naarmate het seizoen vordert de Red Bull ook meer op maat van Verstappen evolueert. Hij vindt dat Perez sinds zijn overwinning in Monaco wat minder presteert en dat kan te wijten zijn aan het feit dat de wereldkampioen meer betrokken wordt bij de ontwikkeling van de bolide. 

Uiteraard wil hij ook nog zijn zegje doen over de vreemde tactische keuzes van bepaalde teams, er mag volgens hem toch meer verwacht worden van mensen die werkzaam zijn in de koningsklasse van de autosport.

“Niet alleen de rijders, ook de monteurs, engineers en de strategisten. Hoe kunnen meerdere teams, niet alleen Ferrari, de beslissing nemen om voor de harde band te gaan? Ook nadat Alpine had aangetoond dat het een waardeloze band was. Kijken zij niet naar de wedstrijd ofzo? Daar gaat iets gruwelijk mis. Het is niet te bevatten dat zoiets gebeurt in een sport waar alleen de besten van de besten werken.”

Besluiten doet Villeneuve door te stellen dat hij genoten heeft van het raceweekend in Boedapest en dat hij onder de indruk is van George Russell. Hij schrijft Mercedes ook niet af voor de tweede plaats in het kampioenschap bij de constructeurs want Lewis Hamilton zal zich door zijn jonge teamgenoot niet zomaar naar de slachtbank laten leiden.

“Russell heeft mijn verwachtingen overtroffen,” aldus Villeneuve.

“Ik wist dat hij snel was maar hij staat boven Lewis Hamilton en heeft Mercedes de eerste pole van het jaar bezorgd. Maar je ziet Hamilton nu ook reageren en ik denk dat Mercedes zomaar eens tweede bij de constructeurs kan worden.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print